Film: Victor Marx på möte med Mejan om konstprojekt (O)önskad samhällsutveckling

17Maj09

Som en del av ett street art konstprojekt invigdes den 12 maj 2009 ett hus ut nedanför Liljeholmsbron i Stockholm. I videon kan ni se ett oklippt möte på Kungliga Konsthögskolan mellan konstprojektets grundare Victor Marx, elever, lärare och rektor.

Läs mer om konstprojektet (O)önskad samhällsutveckling:
Så gick det till när även rektor Måns Wrange vek ner sig för kraven om censur (Newsmill)
Konstelev tvingades sluta (DN)
Olydigt byggprojekt blir Mejan-skandal (Stockholms Fria Tidning)
Olydig arkitektur (ETC)

———————————————
Bloggar i Konflikt: Till ljudet av barnskratt – politisk likgiltighet och bostadsbrist, Varför arresterar den ryska polisen hbt-personer, Kapitalismen undergräver den politiska demokratin, Undrar om de läser sin egen tidning



7 Responses to “Film: Victor Marx på möte med Mejan om konstprojekt (O)önskad samhällsutveckling”

  1. 1 widing

    Fan vad de gjort bort sig! Wrange och de andra är pinsamma.

    Vilket strålande jobb Victor gjort.

  2. Skitbra!

  3. 3 Anna

    Det är ju inte riktigt det som det handlar om (eller inte bara) – risken att bli utkastad, utan snarare/främst att inte få sina poäng! Man vill ju inte gå kvar hela tiden ut och inte få poängen, då är det ju bättre att hoppa av innan och få poäng fram till dess. Känns som man försöker blanda om korten.

  4. 4 Daniel Hellgren

    Oj! Detta är under all kritik. Att en institution som Kungliga Konsthögskolan inte förmår sig att föra godare dialog och stötta sina studenter bättre är förvånansvärt och förkastligt. Studenterna skall vägledas av sina handledare – inte missledas och bortstötas. Jag tycker att detta visar på stor brist i lärarnas och ledningens arbete FÖR sina elever och att det sköts på detta sättet är undermåligt för en högskola. Tydligt är nu att Kungliga Konsthögskolan inte alls verkar hålla den klass och engagemang för sina elever som man trott och dess status har sjunkit i mina ögon. Att skolans rektor och lärare inte är mer inriktade på försoning är också anmärkningsvärt. På detta möte skyller man ifrån sig och tar avsteg från en person som har integriteten och driften att göra någonting unikt och som kommer att skapa diskussion. Dettta är i min mening konst. Något som berör. Detta borde ledningen och lärare på skolan skydda och odla med omsorg. Men de har misslyckats. All heder till studenten och jag kommer att lägga hans namn på minnet, dels för hans projekt och framåtanda men också dels för att han vågar stå upp mot en hel skola som vägrar inse sina misstag och sona för dem.

    Bra talat på mötet, håll huvudet högt och lycka till!


  1. 1 Vitt är det nya svart « Andrea Doria
  2. 2 Nazirörelsen splittrad men fortsatt våldsam « Johan Frick
  3. 3 Augusti till augusti: Anställd, varslad och uppsagd « Vardagspussel

Lämna en kommentar