AFA Uppsala spenderar sina pengar väl :)

20Aug08


[Aftonbladet, Bloggar, ofta i panik: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20]

Efter att AFA Uppsala gjort det roligaste på länge får en mängd av Sveriges bloggare panik. WHAT THE FUCK! säger dom i kör. AFA påstås i flera bloggar vara lika goda kålsupare som hitlervurmarna. Ja ni vet, två svansar som når varandra.

Så hur är det med ormen som biter sig själv?

För det första: AFA är en samling grupper med mer eller mindre konfrontativ attityd. AFA medlemmar mördar inte, de vill inte heller stänga ute folk som är på flykt från en mer eller mindre mördande vardag. Tvärtom är det den mördande vardagen de inte tolererar.

För det andra: AFA medlemmar är svarta som vita, tjejer som killar, så kallad medelklass som arbetarklass. De finns antifascister jag ogillar som fan men också de jag beundrar och de jag har som nära vänner. Alltså en väldans massa folk med olika bakgrund, långt från inavel.

För det tredje: AFA medlemmar må i vissa fall komma från akademikerfamiljer men har oftast en attityd hämtad från arbetarklassens råa vardag. Nätets medelklassbloggares attityd och slentrianmessande är inget annat än en konsekvens av att vara avskärmad från en verklighet där arbetslöshet, tillfälliga anställningar och pain in da ass bossar är en vardag. En verklighet som föder klasshat, klasshat som i sin tur (i bästa fall) leder till handling.

Så vilka är de extrema? Är det den delen av befolkningen som ständigt ligger i en många fall osynlig konflikt mot personer ur den ekonomiska och politiska eliten? Är det den delen av befolkningen som för en kamp mot dess exploatörer? En stark och frisk vänster slåss för sig själva, inte för några ideal de med snuskigt mycket makt och pengar vinner på. Att agera fysiskt så väl som verbalt är inte extremt. Det är att stå upp för sig själv. Självklart finns det gränser och riktlinjer men återigen: AFA mördar inte. AFA handlar om självförsvar, offensiv och defensiv.

———————————————
Senast från Dagens Konflikt: Folk slåss inte för friheten, de slåss för att få vara fria
Bloggar i Konflikt: Insändarmaskinen™ portad till Facebook, Pantrarna matade barnen, Augustidag i Bogotá, Colombia, Tintin som revolutionär, Lenin i Lärjedalen

Annonser


10 Responses to “AFA Uppsala spenderar sina pengar väl :)”

 1. Det roligasta AFA gjort på länge. Iaf bönderna i uppsala.

 2. Bah… slödder som slödder. Vilken fåne som helst kan hitta på en motivering för att få gå ut och slåss. AFA är inte ett dugg mindre diskriminerande än VAM, det enda som skiljer är vilka kriterier som används.

 3. Patrik BP Andersson:
  Ja, vilken ”fåne” som helst kan också hitta på en anledning att tycka lite vad som helst. Typ att gult är vackert, fotboll är våld och att så fort något kommer till mer än prat är det hittepå, något att inte ta på allvar.

 4. 4 Stefan

  Det här var något av det mest verklighets frånvända jag läst !
  AFA är inget annat än en bunke våldsbenäget slödder som gömmer sig bakom en paroll om medmänsklighet… de förtjänar varken förståelse eller respekt.
  Hur medmänskligt är det att förtrycka en annan persons åsikt och sedan sparka in skallen på denne.
  AFA anhängare beter sig mer eller mindre som en korsning mellan huliganer, terrorister och 30 talets brunskjortor i Tyskland.
  Att vara Antifacist bygger inte på hat, utan på förståelse, medmänsklighet och tolerans.
  Prova på det, världen kommer att upplevas som så mycket bättre!

 5. 5 Bruno

  Stefan, du uppvisar med din kommentar en otrolig verklighetsfrånvaro och dålig historisk kunskap. Titta tillbaka lite på den historiska antifascistiska rörelsen sedan 30-talet så ska du nog snart upptäcka att den har varit allt annat än fredlig eller icke-våldsam. Du kanske inte gillar det AFA gör, men du kan aldrig påstå att det inte är antifascism.

 6. ”För det andra: AFA medlemmar är svarta som vita, tjejer som killar, så kallad medelklass som arbetarklass. De finns antifascister jag ogillar som fan men också de jag beundrar och de jag har som nära vänner. Alltså en väldans massa folk med olika bakgrund, långt från inavel.”

  Kan bara säga att jag instämmer. Klockren analys.

 7. 7 Adam

  Bra skrivet!


 1. 1 redundans » Ungdomar tycker att förintelsen äger?
 2. 2 Kalle Anka i Nazi-Tyskland « Kim Müller
 3. 3 Sjuk sjukvård « VIDA LATINA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: