Israel / Palestina = Upprörd?

06Mar08

israeliskamuren1.jpg
[Aftonbladet, SvD, DN, DN2]

Först lite självklarheter: Religiös idioti och maktmissbruk tar livet av människor, förstör deras vardag och bortser från allt vad mänskliga rättigheter innebär. Israel beter sig som att dom har rätt att ta vilka liv de vill, med de självklara konsekvenserna att de får tillbaks genom mer eller mindre organiserade självmordsräder.

Jag uppmana folk till att vara en del av rörelsen för fred i mellanöstern. Mitt tips är att organisera sig i International Solidarity Movement Sweden. Det är en grupp som kämpar mot Israels ockupation av Palestina och beskriver sig som följer:

ISM-Sverige är en del av ISM-nätverket i Palestina. Vi sprider information om ISM och försöker få så många som möjligt att åka till Palestina och delta i ISMs arbete. ISM-Sverige är en helt fristående samt politiskt och religiöst obunden organisation. Likväl ser vi oss som en del av den svenska solidaritetsrörelsen med Palestina, och samarbetar gärna med andra organisationer inom solidaritetsrörelsen vid exempelvis demonstrationer, aktioner, seminarier eller annat. Förutom att få människor att åka till Palestina bedriver vi även ett opinionsarbete i Sverige. För att ockupationen skall upphöra krävs nämligen att press sätts på Israel. Ett mycket kraftigt redskap för detta är en bojkott. Så som brukligt är när ett land bryter mot mänskliga rättigheter eller internationell lag bör sanktioner införas mot Israel. Då den svenska regeringen inte vill ha några sådana är det återigen upp till oss vanliga medborgare att bojkotta Israel. Vi måste framtvinga en total isolering av Israel, ekonomiskt, politiskt och idrottsligt. Det främsta medlet är en bojkott av alla israeliska produkter. Förebilden är den folkliga bojkotten av Sydafrika, vilken tvingade fram en internationell isolering av landet som till slut fick apartheid att falla.

———————————————
Nytt inte redan länkat på Konflikt: Snuten i Malmö – ett föredöme, Scania i händerna på Porsche, Liberalismen dödar vår planet, Aborten är ointressant
Andra bloggar om: , , , ,

Annonser


9 Responses to “Israel / Palestina = Upprörd?”

 1. 1 Mattias

  International solidarity movement har bland annat hjälp till att skydda självmordsbombare genom att vara männskliga sköldar runt deras hus. Solidaritet med vem? Terrorister? Muslimska fascister?!

 2. 2 Vidar

  Mattias: Antar att du med självmordsbombare menar folk som den Israeliska maktapparaten tror ska spränga sig själva i luften. ISM närvaro brukar mest bestå i att delta i demonstrationer, vara med under olivskörden och på andra platser så att den israeliska armén ska bete sig mindre illa.

  Självklart är det ingen i ISM som vill solidarisera sig med fascister. Det är folks rätt att leva som de vill utan att ständigt bli trakasserade av en militärt överlägsen stat de vänder sig i mot.

 3. 3 Mikael

  Jag vill demonstrera mot de som sätter upp raketavfyrningsramper i närheten av dagis eller i tätbefolkade områden. Jag vill demonstrera mot de som ens kan komma på tanken att riskera/offra barns liv för att föra ”kampen” vidare.

 4. 4 Mattias

  Självmordsombningar är inga sponta saker. Dem är väl planerade månader i förväg. När den Israeliska armen ”tror” att det går en tickande bomb, så har dem gida belägg för det. Åtminstone så borde inte ISM hindra vidare undersökning av saken. Det är att hjäpla en mördare.

  Jag vill också demonstrera mot dem som sätter upp raketavfyrningsramper i närheten av dagis eller i tätbefolkade områden och dem som gör martyrer av andra.

 5. 5 Vidar

  Mikael och Mattias: Jaha, ja det är nog nästan alla emot. Poängen är fortfarande att det är Israel som är ockupanterna och dem som står för den största delen av våldet; både direkt och indirekt och både mot civila som militära. Men nog om det. Det här är inget inlägg som försöker vinna över någon, snarare tipsa folk som redan har eller är på väg att sätta sig in i konflikten och vill agera på något sätt.

  Sen om ISM… Den Israeliska armen är mördare och har gjort räder och dylikt mot palestinier i över 50 år. Jag begär inte av någon att de ska tro på något den Israeliska armen påstår sig vilja göra på områden dom inte ens borde närvara på; ockuperad mark.

 6. Först och främst måste jag säga att illdådet igår måste fördömmas!
  urskillningslöst våld mot civila är inte en metod som någon av sidorna skall utöva. Emellertid är det så att det är Ireael som är ockupationsmakt och har sedan ockupationen 1967 systematiskt brutit mot internationell lag och ägnat sig åt brutala övergrepp mot mänskiga rättigheter. Attentatet igår kan förstås i bakgrund av detta men det gör det inte mer rätt för det.

  FN:s säkerhetsråd resolution 242 från 1967 måste implementeras!

 7. 7 David

  **** Nationalistisk dynga bortagen ****

 8. 8 En Palestinier

  På samma sätt som du Mattias o andra som är outbildade inom denna konflikt, vill jag lägga upp det så lätt som möjligt. Anta att Sverige var ett land där vi säger en viss reli9giös grupp hade sin heligaste plats, dessa människor precis som andra följer denn areligion och har olika etniska bakgrunder, de bestämmer att skaffa ett hemland i sverige, genom våld, tvång, och världens makt (USA) bakom sig, så de gör det, helt enkelt tar över Sverige, sparkar ut er, krossar all motstånd och höjer sin flagga.. WOW, ett nytt land är fött. Men? Vänta, vad hände med alla invånare somk bodde i sverige innan? Jo, många dog, många flydde, och de stannade, ja, de är ju fiender med denna religiösa folkgrupp, så de får leva som palestinier lever idag, det kallas att knappt leva… Du och ingen skulle acceptera att utomstående makter slänger ut dig och dödar andra i ditt land bara för att de vill ha landet.. så varför ska palestinier acceptera detta? Varför ska vi vara tysta? Varför ska vi acceptera ett folkmord mot oss? Dags o inse sanningen, vi vill bara leva ifred i vårt land, thats it.. men vi förtjänar inte det va? Whatever… oändlig konflikt

 9. 9 Elias

  Helt rätt, palestinien! ni Mattias och Mikael som inte kan sätta er in i det som har skett för denna etniska grupp och den apartheid som sker där mot palestinierna, borde besöka platsen själv, och förstå vad det kan betyda för dem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: