Kårhusockupation

10Mar07

Osäkrade studenter ockuperade Stockholms Universitets kårhus igår. Var där och filmade lite med min nya videokamera!:

Kårhuset ockuperat i solidaritet med Ungdomshuset:

På grund av att den danska staten ersatte politisk dialog med antiterroriststyrkor och tårgasgranater så fanns vi oss tvingade att tjuvstarta 40-årsjubileet av kårhusockupationen.

Med start klockan 15.00 idag ockuperar ett tjugotal personer från kampanjen Osäkrade Studenter kårhuset på Stockholms Universitet i solidaritet med våra kämpande och häktade kamrater i Köpenhamn. Vi ser alltför väl hur rivningen av Ungdomshuset är en tydlig del av den nyliberala offensiv som nu sveper över Europa och som kommer att dra ned oss alla om vi inte står upp och säger ifrån. Vår situation som studenter blir successivt allt sämre då ett i reella tal ständigt sjunkande studiemedel tvingar oss till visstidsanställningar utan möjlighet till arbetsrättsliga krav. En allt mer långt gången privatisering av det offentliga utrymmet drabbar mest av allt de som inte har råd att betala. För att få möjlighet att mötas och organisera oss för att förändra vår situation är vi beroende av offentliga rum där tillträde inte är knutet till pengar. Detta har Ungdomshuset varit. Huset har under de senaste 25 år varit en lysande fyrbåk för alla de som försvara rätten att finnas till på egna villkor.

Den situation som nu är på väg drabbar ungdomar, studenter och osäkert anställda eftersom dessa befinner sig i skärningspunkten för alla de försämringar som görs. När hyresrätterna försvinner, arbetsrätten nedmonteras, studiebidraget sjunker, vården privatiseras och våra fria rum stormas av antiterroriststyrkor – då är det alltid vi som står där. Nu solidariserar vi oss med Ungdomshuset som vi vet att de skulle solidarisera sig med oss om situationen varit den omvända. Danmarks sak är vår – Vissa saker är värda att kämpa för!

/ Osäkrade Studenter – Stockholms universitet

———————————————
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “Kårhusockupation”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: