Demonstration för rätten till ett Ungdomshus

05Mar07

ungeren.jpg

ungdomshusetrivs.jpg

ungdomshusetrivs2.jpg

Stockholm, Demonstration för rätten till ett Ungdomshus:

Lördagen den 10 Mars, Stureplan (svampen), kl 14.00. Demonstrationen går efter samlingen till Danska ambassaden. Väggtidning och Affisch (sprid gärna!):

ungdomshusetdemonstration.jpg

Om rivningen och annat om händelserna sen polisen tog till våld kan ni läsa på Modkraft.dk, mest uppdaterade på svenska är Motkraft.net.

Petter skriver mer om rivningen av Ungdomshuset, här ett citat:

Nu rivs Ungdomshuset i Köpenhamn. Maskerade byggarbetare med övermålade lyftkranar river det just nu under polisbeskydd. (DN rapporterar om gripanden på “oklara grunder”, det rör sig om talesmannen för Meborgargruppen för ett ungdomshus som gripits helt utan grund, för att få tyst på honom helt enkelt) Priset har varit högt och inte bara i rena pengar. Rättsäkerheten existerar inte i Danmark, husrannsakningar utan tillstånd har gjorts mot nästan varenda vänsterlokal och kulturhus i Köpenhamn, i hetsen av att ge sig på alla som skulle kunna motsätta sig rivningen har man t.om. brutit sig in på platser som inte har något med saken att göra. Man har krossat rutor och skjutit in tårgas, på vissa ställen har man slagit ned dörrar trots att personer låst upp åt polisen. Man har gripit över 600 personer, massgripanden som helt åsidosätter rättsliga principer. Man har skjutit tårgas mot fredliga demonstrationer. Mötesfriheten har helt upphävts då varje stor folksamling just nu kan innebära ett hot mot förstörelsen av Ungeren. De som sitter häktade får inte vegetarisk mat och många kan därmed inte äta. Ingen av de demonstrerande förvånas egentligen, de vet hur lite rättsstatens principer är värda när något vinstintresse väl ska genomdrivas. Det är också avslöjande hur de som nu går till försvar för “ordning och reda” kan tillåta vilka övergrepp som helst på demonstranterna på Norrebro, oavsett att ingen bevisning eller ens anklagelser finns mot merparten.

———————————————
Mer nya Blogginlägg om händelser kring Ungdomshuset: Bästa journalistråtta – engagera dig i något vettigt! -/- DN:s brist på mod och polisens politiska kampanjer -/- kravaller i köpenhamn, med anledning av
Tips: KPF: Vem städar hos Maud Olofsson? – Attacken mot 8 mars. Kvinnopolitiskt forum uppmanar alla att delta på konferensen om hushållsnära tjänster den 8 mars!
Andra bloggar om: , , , ,

Annonser


4 Responses to “Demonstration för rätten till ett Ungdomshus”

 1. 1 Vidar

  Bra Resumé osv. här! (hittas under vad-som-har-hänt-under-dagen rapporten):
  http://www.motkraft.net/nyheter/2594

  Här är inbjudan till demonstrationen:

  Vissa saker är värda att kämpa för!

  Protestera mot stormningen och rivningen av Ungdomshuset!
  Solidaritetsdemonstration lördag 10 mars 14:00 på Stureplan.

  Sedan 80-talet har Ungdomshuset i Köpenhamn varit en viktig mötesplats för den utomparlamentariska vänstern och sociala rörelser. Det skänktes av Köpenhamns kommun till dem som använde huset som träffpunkt – en gåva som kommunen nu tagit tillbaka med våld, utan försök till dialog.

  Högerregeringen i Danmark, som under kort tid drivit igenom en våg av privatiseringar i Köpenhamn, försöker få bort de frizoner som finns kvar i staden genom att sätta in terroriststyrkor mot de ungdomar som uppehåller sig där och tyst protesterna genom godtyckliga frihetsberövanden, upphäva rörelsefrihet och mötesfrihet och göra intrång i folkrörelsers möteslokaler. De valde våldet.

  En demokrati som inte tillåter mötesplatser är ingen demokrati. En demokrati som inte tillåter oliktänkande är ingen demokrati. En demokrati där statens våld kallas myndighetsutövande och där kritiska protester kallas våld är ingen demokrati.

  Överallt i Europa utsätts arbetarrörelsens träffpunkter för repression och överallt i Europa sker nu aktioner och demonstrationer i solidaritet med Ungdomshuset för det som händer i Danmark berör oss alla. Danmarks sak är vår!

  Lördagen den 10 mars ordnas därför en solidaritetsdemonstration i Stockholm – 14:00 på Stureplan (under svampen). Samma dag ordnas en stor demonstration i Köpenhamn och solidaritetsdemonstrationer runt om i Europa.

  Stöd våra häktade kamrater i Köpenhamn!
  http://www.motkraft.net/donera


 1. 1 Jag har tänkt om « Olle i Stockholm!
 2. 2 Klipp skägget Lars-Erik Bergqvist « Shitlist - Vi tar allt personligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: