Allt åt alla – Nolltaxa i mina drömmar

22Feb07

kostymer.jpg

Vi får högre bostadspriser samtidigt som dom som redan har ska få det billigare, kollektivtrafiken blir bara dyrare ( symboliskt) och självklart går färre på museum efter att nolltaxan har tagits bort.

Så vad blir konsekvensen? Ja vad sägs som om det självklara: En innerstad för de som redan har (kontakter / ekonomi) medans de som inte har får slå sig ner långt ut i förorten eller ta feta lån hos banken (om man kan) och på så sätt varje månad betala en fet ränta till de som redan har, dvs. ta ett högt lån för bostad. Om man nu inte väljer att ta ett absurt lån för en ofta liten lägenhet och då väljer att bo långt ut ur stan ja då straffas man med ovan nämnda zonsystem (varför inte införa nolltaxa?). Förorten är ofta jättetrevlig att bo i men vad som sker är att innerstaden blir för dom som har och förorten för dom som inte har, klassamhälle kallas det och om man kämpar mot det vad blir det då… Jo: Klasskamp.

Ang. klasskamp borde Mona Sahlin ta sig en tankeställare, vi har ju inte ens lyckats få män och kvinnor att ha samma lön. Moderater, ni vet dom som Svenska folk la så många röster på i senaste valet och står för mycket av det ovan, verkar ha svårt för att blanda kulturer (en kommentar).

———————————————
Lite bloggar på temat: Utredning önskar höjt studiemedel, Slav sökes, Veronika Maggio är en diktaturkramare i tiden.
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Annonser


2 Responses to “Allt åt alla – Nolltaxa i mina drömmar”

  1. En inte lika rövslickande kommentar om Gringo…

  2. 2 Wayne

    OBS mitt inlägg har inget med just detta inlägg att göra utan en allmän reflektion på högern kontra vänstern

    En fråga. Vilka tror ni bekostar allt i samhället i dag?
    Svar: den privata sektorn. Det är ju därifrån skattepengarna kommer. Så borde inte den politik som är bäst för landet vara den som gör att den privata sektorn gynnas så mycket som möjligt? Genom att t.ex. sänka arbetsgivaravgifterna och skatterna för låg- och mellan inkomsttagare? Om det blir billigare att anställa folk (om skatterna är lägre kan lönerna vara lägre utan att folk får mindre pengar över) borde ju detta rimligen innebära att fler blir anställda vilket ger fler skatteintäkter. Det gäller att öka antalet skattebetalare, inte öka skatten för de som betalar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: