Anfall är bästa försvar! Feministisk allians

20Feb07

rosie.jpg

Kvinnopolitiskt Forum: Klasskamp och feminism i en härlig blandning! Här nedan bjuder dom bland annat in till uppstartsmöte för ett feministiskt aktionsnätverk:

Anfall är bästa försvar! – framtiden är vår: Vi i Kvinnopolitiskt Forum bjuder in er, för att tillsammans med oss skapa en bred feministisk allians. Mot den antifeministiska borgerliga politiken, och för att skapa tryck i den pågående avtalsrörelsen för höjda lägstalöner inom de kvinnodominerande yrkena. Vi feminister och arbetande kvinnor har chansen att gå på offensiven för bättre arbetsvillkor och högre lön, och skapa ett utomparlamentariskt tryck mot förslag som det avskyvärda pigavdraget. Efter Kommunalstrejken 2003 frågade sig deltagarna- vart var feministerna? Tillsammans säger vi nu – här är vi!

Kvinnopolitiskt Forum kommer själva att ordna träffar och delta i aktioner och demonstrationer inom ramen för det nätverk vi tagit initiativ till på Feministiskt Forum. Vi listar de aktviteter som är klara för i vår:

Fredag 23 februari; Manifestation för högre lön. 11.30-12.30. Galna Kommunalare sätter press på arbetsgivaren utanför arbetsgivaren kommun- och landstingsförbundet på Hornsgatan 19 på Slussen i Stockholm.Vi måste synas och höras, ställ upp! Arr: Kommunal sektion 26, 27 och 28.

Torsdag den 8 mars; Internationella Kvinnodagen! Kvinnopolitisk demonstration 18.00, Slussen. Efter det anordnas feministiska aktiviteter på Kafé 44, Tjärhovsgatan Södermalm, anordnat av anarkafeminister där KPF deltar. Kvinnoseparatistisk „Vi tar natten tillbaka“ demonstration klockan 21.00 på Medborgarplatsen.

Lördag 10 mars; Feministfestival på Kafé 44, Tjärhovsgatan Södermalm, start 10.00. Vad bör göras? – feminister talar om klass och kön. Medverkar gör personer ifrån Bang, Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ, Kvinnopolitiskt Forum, Tankesmedjan Lacrimosa, Feminister i oppostition, United Sisters mfl.

Söndag 11 mars; Uppstartsmöte för feministiskt aktionsnätverk 13.00-16.00 Kafé 44. Med nätverket vill vi skapa en plattform för socialistiska feminister att agera mot en borgerlig politik. Vi vill vara det feministiska trycket i avtalsrörelsen och de som tar strid mot pigavdraget och annan anti-feministisk högerpolitik! Ta med dej dina idéer och kom, vi är alla med och formar nätverket! Arr: kvinnopolitiskt forum

Lördag 17 mars; Kvinnopolitiskt Forums avlsutande cireklträff. Vi ordnar en öppen sammanfattning och avslutning på studiecirkeln vi haft under våren, och bjuder in till framåtskridande diskussion. Plats?Besök våran blogg.

Fredag 30 mars; Manifestation för högre lön klockan 11.30-12.30. Galna Kommunalare sätter press på arbetsgivaren utanför arbetsgivaren kommun- och landstingsförbundet på Hornsgatan 19 på Slussen i Stockholm.Vi måste synas och höras, ställ upp! Arr: Kommunal sektion 26, 27 och 28.

Lördag 31 mars; Demonstration för högre lön! Sergels Torg 13.00. En rejäl satsning krävs, vi vill ha bättre arbetsvillkor och högre löner! Ta med banderoller och plakat. Arr: Kommunal sektion 26, 27, 28.

Fredag 27 april; Manifestation för högre lön klockan 11.30-12.30. Galna Kommunalare sätter press på arbetsgivaren utanför arbetsgivaren kommun- och landstingsförbundet på Hornsgatan 19 på Slussen i Stockholm.Vi måste synas och höras, ställ upp! Arr: Kommunal sektion 26, 27 och 28

Tisdag 1 maj; Arbetarrörelsens dag. För aktiviteter besök våran blogg.

/Kvinnopolitiskt Forum

För frågor och mer information, hör av er till kvinnopolitisktforum@hotmail.com eller besök http://kvinnopolitisktforum.blogspot.com

Uppdatering På tal om Feministisk allians: ”Feministiskt initiativ ger upp som parti” (om styrelsen får som den vill) och ska ägna sig åt folkbildning: DN, Expressen, SvD.

Lite inspiration:
* Hej då a-kassan
* Kön på könet eller “new age” professorn
* Åt bara sallad, dog

———————————————
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser


2 Responses to “Anfall är bästa försvar! Feministisk allians”

  1. 1 ebitmanagement

    Hej.

    Håller med dig om att lön skall sättas efter kompetens och arbetsinsats, inte efter om man är kvinna eller man.

    Allt gott

    PS Igår var det ett annorlunda program i Kanal 5 om ”jättekvinnor” och män som fantiserar om att hamna under föttrna på dessa…..


  1. 1 Osäkrade Studenter » Utredning önskar höjt studiemedel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: