Världen runt med Samhällsfeber, eller stater som bråkar

16Feb07

lovebomb.jpg

DN CIA-agenter ställs inför rätta i Italien: En domstol i Milano beslöt på fredagen att 26 amerikaner, de flesta förmodligen CIA-agenter, ska ställas inför rätta. Rättegången ska inledas den 8 juni. Amerikanerna misstänks för att ha kidnappat den terrormisstänkte egyptiske imamen Abu Omar 2003 och fört honom till Egypten, där han uppges ha torterats. Med stor sannolikhet kommer dock de misstänkta inte att infinna sig för rättegången.

Stiligt värre, frågan är bara om USA kommer tillåta att CIA folk fälls. Här kan ni hitta bakgrund till kidnappningen av Albu Omar. Fast USA kanske förstår, själva är ju inte USA så värst kända för att behandla dess fångar så värst väl. Eller nej, såklart dom inte förstår, nu handlar det ju inte enligt USA:s ledning om terrorism utan om frihetskamp, dvs. kamp för den berömda amerikanska friheten.

SvD Nordkorea redo för USA-attack: Nordkorea är redo för ett amerikanskt anfall, försäkrar statliga massmedier på Kim Jong-Ils 65-årsdag… ”Folkarméns alla soldater och folket kommer att upprätthålla full beredskap för krig och för att handskas med USA-imperialisternas aggressionsmanövrer”, heter det… Nordkorea har under revolutionsledaren Kim Il-Sungs son Kim Jong-Il råkat i svår fattigdom med omfattande svält. Landets ledarskikt har dock bibehållit en hög levnadsstandard.

Snacka om vilse ledande rubrik. De flesta läser bara rubrikerna så bli inte förvånad om någon lite förvirrat undrar om det har gått knas i Nordkoreas förhandlingar med andra länder (b.l.a USA) ang. skrotningen av kärnvapen.

Ang kärnvapen och än mer bråk mellan stater:

SvD Ryssland hotar lämna INF-avtalet: Eftersom USA agerat ensidigt mot nedrustning kan vi göra det också, signalerar Ryssland. Som ett led i den hårdare tonen Washington-Moskva hotar ryssarna att dra sig ur INF-avtalet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Annonser


No Responses Yet to “Världen runt med Samhällsfeber, eller stater som bråkar”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: