Lunds sjukhussektion av SAC om striden mot ISS och Nordea

13Feb07

banksystadare.jpg

Sektionens medlemmar vill tacka alla organisationer och enskilda för deras otroliga stöd i samband med konflikten mot ISS och dess största kund Nordea. Alla solidaritetsaktioner har definitivt haft resultat i den pågående konflikten på Lunds lasarett. Utan allt solidariskt stöd hade vi inte kunnat visa den styrka vi idag besitter. För stunden har trakasserierna upphört men kampen har hårdnat och två av sektionens medlemmar är för nuvarande ute i konflikt då de vägrar att utföra arbete under ISS övervakning samt vägrar utföra arbete med icke-funktionsdugliga arbetsredskap.

I denna vägran har ISS svarat med att vidta olovliga stridsåtgärder genom att innehålla lön för betalt arbete. Allt detta härrör till sektionens kamp för att sänka arbetstempot på arbetsplatsen för alla städare på lunds lasarett och sätta stopp för hur ISS söndrar och härskar över städarnas arbete och hälsa.

Vi uppmanar alla som är sympatisörer till den generella arbetsplatskampen att delta i en sista aktion gentemot ISS kund Nordea tisdagen den 27 februari. Sektionen har en formell facklig förhandling med ISS angående alla brott som nämnts ovan måndagen den 26 februari.

Utan alla solidariserande arbetare landet över hade kampen gått om intet! [från SAC]

Stockholm: Flygbladsaktion mot Nordea:

nordea1.jpg

nordea2.jpg

nordea3.jpg

Aktivister från Vår Makt delade på morgonen den 13/2 ut flygblad utanför Nordeas kontor på Hamngatan i Stockholm. Aktionen var en solidaritetshandling med städarna på Lunds lasarett. Aktivisterna vecklade ut en banderoll framför ingången till huvudkontoret och delade sen flygblad till förbipasserande. En av de mest entusiastiska till aktionen var en förbipasserande som själv hade ett städföretag och berättade att ISS alltid lyckades bjuda under mindre företag, oavsett hur billigt de kunde tänka sig att jobba. Vi vet numer varför ISS kan göra så, men vi är trötta på att betala för deras vinster med vår otrygghet. Så länge Nordea inte agerar för att säkerställa att deras underleverantörer har schyssta avtal så kommer aktionerna att fortsätta. /Vår Makt Stockholm [från Motkraft]

Uppdatering: Förenade vårdares hemsida, där kan du även skicka protestbrev till Attendo.

Tidigare på samhällsfeber:

* Landsomfattande syndikalistblockad mot Nordea

Annonser


One Response to “Lunds sjukhussektion av SAC om striden mot ISS och Nordea”

  1. hej cool sak jag sprang pa http://www.youtube.com/watch?v=SdDG93d40QM
    vart att prova nagan annan som provat ?

    Inger


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: