”Varannan dagstidning utsätts för personhot”

12Feb07

hit.jpg

Ny rapport: Två tredjedelar av tidningscheferna drabbas av hot i sin publicistiska yrkesroll. För att klara sina uppgifter i en demokrati måste journalister kunna granska obekväma saker utan att riskera fysiska hot eller få sin egendom skadad. Så är dock ofta inte fallet. En ny undersökning av 130 svenska dagstidningar visar att hot mot journalister och tidningschefer är häpnadsväckande vanliga. Under 2006 utsattes nära hälften av tidningarna och nästan två tredjedelar av tidningscheferna för personhot. I somliga fall har det lett till att tidningar väljer att avstå från att bevaka och publicera känsliga ämnen. Detta är en oroväckande utmaning mot demokratin, skriver Mikael Hellmyrs och Johan Olofsson vid Mittuniversitetet i Sundsvall som just presenterat en ny rapport om hot mot tidningar [citat från DN, även i: SVD].

Annonser


4 Responses to “”Varannan dagstidning utsätts för personhot””

 1. 1 Thunder/FOOL;)LazySAINTEarthling1PeteParfalk

  Ja så är det TYVÄRR och inse att de som ÄNNU MER MordHotas och TYSTAS av just TidningsChefernas STYRDA HjärnTvätt som är vanliga Människor är VÄRRE för de saknar allt SKYDD som Rika Tidningar har som OFTAST ju STYR så just de själva INTE hotas via att ”Avlönade fattiga Journalister ” Objekt som omskrivs blir Mordhotade som tex MODIGE SocialDemokratisk Bloggaren som avslöjade Maria Borelius LÖGNER som Tidningscheferna INTE VILLE avslöja

  samt INSE jag Ringde Carl Johan Bonnier och pratade med hans Sekreterare för jag var TRÖTT på den IT Brottslighet som MoSsad Högern via EXPRESSENS Research utförde mot MIG och andra många år och ÄVEN Bibliotek samt skyddats avMILITÄRER & SÄPO via den ”Lögnen” att deras fick ”Allt” så jag sade till henne att snälla meddela carl Johan att BEODRAR dem sluta för allt OM jag avslöjar faktan DRABBAR annars ju familjen Bonniers TROTS de faktiskt FRUKTAR Israels ”Agenter” de PÅTVINGATS mer än De fruktar ÄGARNA av Bolagen de jobbar och avlönas av

  så kallas det ”Hot” så jisse alla MordHoten jag fått som ENSAM Människa och alla andra som KRITISERAT Israels Terrorism vad kallas det då??

 2. 2 BABABATRA

  Troligen sa ar allt folk pa TT hotat eller kanske finns det andra skal till TTs otroliga rapportering om MELLANOSTERN.

 3. Jag vet inte exact vem som har hotat vem eller varför det framgår inte riktigt. Men ibland är ju person påhoppen så kraftiga att jag undrar hur journalisterna törs, och det har ju absolut inget med demokrati att göra att en journalist tar sig rätten att skriva vilka lögner som hellst för att han/hon inte tycker att en visspersons åsikter är bra åsikter.

 4. 4 forskare

  Felvinklingar i media kan driva ”alla” för långt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: