Blockad mot butik i Kristianstad

12Feb07

kristianstadmakeupstore.jpg

Butiken Make Up Store i Kristianstad försätts i blockad klockan tio i dag, om inte ägaren dessförinnan har tecknat kollektivavtal med Handelsanställdas förbund… Facket har förklarat att det inte spelar någon roll om företaget är stort eller litet. Att teckna kollektivavtal som garanterar minimivillkor för alla anställda är en prioriterad uppgift [citat från SVD, även i: DN].

Uppdatering:

Facken får hård kritik för sina blockader från tre av allianspartierna och arbetsgivarna i Svenskt Näringliv. Men moderate arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin fortsätter att försvara den svenska modellen… – Förra året hade vi ungefär 1.000 strejkdagar. I Frankrike var det en miljon. Arbetsdomstolen har ett vanligt år ungefär 450 ärenden. I Storbritannien är det 100.000. Den svenska modellen fungerar [citat från DN].

Annonser


6 Responses to “Blockad mot butik i Kristianstad”

 1. 1 Martin

  Krossa facket och fackpamparna!

 2. 3 Erik

  Och så var de igång igen…
  I slutändan så försvagas kanske fackrörelsen av den här negativa publiciteten. Man kan ju hoppas det i alla fall.

 3. 4 Markus

  Lustigt, jag trodde att vi fortfarande hade avtalsfrihet i Sverige.

 4. Eller så växer fackföreningarna: Som fallet med SAC och deras blockader. Ni vet, det är sånt här fackförbund ska syssla med. Stå upp för sina medlemmars möjlighet att ha ett så drägligt jobb och god ekonomi som möjligt. Det görs bäst kollektivt.

  Och lite klargöring: Det här handlar inte om ett rabbiat försök att stänga ner en butik, det handlar om att butiken ska skriva på kollektivavtalet. Det avtalet som näringslivets representanter kommer överens med de stora fackföreningarnas representanter och dom flesta företagen går efter.

 5. 6 Janne

  Om inte fackforeningsrorelsen med dess insnoade betongarselen snarast demonteras, sa demonterar de alla Sveriges framtidsmojligheter…..Vi lever idag i en globaliserad varld och insnoade svenska fackforeningspampar ar icke i tiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: