Irans kärnkraftslinje står fast

11Feb07

ahmadinejad.jpg

Tiotusentals iranier fyllde gatorna i Teheran i dag för att fira 28-årsdagen av den islamiska revolutionens seger. När presidenten Mahmoud Ahmadinejad inledde sitt tal inför en enorm folkmassa, dröjde det inte länge innan han kom fram till kärnkraften: – Iran har rätt att behärska hela kärnkraftscykeln. – Iran tänker inte dra sig ur ickespridningsavtalet, sade han. Det är inte aktuellt för Iran att följa uppmaningarna från omvärlden att avbryta arbetet med att skaffa egen kärnkraft; den ”förödmjukelsen” tänker vi inte utstå, sade presidenten.

I DN var tiotusentals iranier hundratusentals:

Flera hundra tusen människor väntades till Frihetsplatsen, där Ahmadinejad skulle hålla ett tal.

Annonser


2 Responses to “Irans kärnkraftslinje står fast”

  1. 1 BABABATRA

    Det finns andra kallor som sa att Iran skall utplana Israel o fortsatta med EU forhandlingarna. Alla nyheter finns inte med i Svensk press. ex. har man skrivit resultatet av FNutredning av vad som hande forra veckan vid Libanons grans?????Dagens konflikt mellan Iran o Israel narmar sig sitt slut. Om Iran atakerar Israel sa kommer dom att fa nagat tillbaka av Israel det kan tillockmed hammna nagat i Mecca. Dagens situiation kan man likna med Europa/Nazisterna-39. Da sov hela varlden o de gor dom idag acksa. Skilnaden mellan da o nu ar att Judarna kan o kommer att forsvara sej sjalva om det behovs. Ni kanske laste i Svensk press om den Franska Presidenten nar han motte olika Amerikanska jurnalister osa fel sak om vad som kommer att handa Theran!!!!!!

  2. 2 Toppi

    Det verkar som att kvaretten har det så svårt att förhandla med Iran om kärnkraftsverket. Jag tror att det blir snart en rad bombningar av Israel eller USA. Det kan sek under våren i det här året. Tyvärr kan det bli nödvändigt att bomba sönder kärnkratsanläggningar om presidenten Ahaminejad och hans regering struntar i vad världsförsamlingen säger till dom.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: