Klart med palestinsk samlingsregering

08Feb07

palestinamuren.jpg

De palestinska organisationerna och rivalerna Hamas och Fatah skrev på torsdagen under ett avtal om en gemensam nationell samlingsregering efter samtal i den saudiarabiska staden Mecka.

Bra!

President Abbas uppmanar medlemmarna av samlingsregeringen att respektera folkrätten och internationell lag. Däremot innebär inte avtalet och undertecknandet att Hamas skulle erkänna Israel.

Vilket tjat det ska vara om att dom måste erkänna Israel… Vad sägs om att Israel erkänner Palestina först? Eller kanske inte… Är inte det något som bör göras vid förhandlingsbordet?

Dvs: Klart inte Hamas erkänner Israel, Israel erkänner ju inte Palestina!

Ps1: Anarchists blockade downtown Tel Aviv for the second time in a month.

Ps2: USA tvekar om palestinsk maktdelning.

Ps3: Alla bloggare kolla in Twingly.

Annonser


6 Responses to “Klart med palestinsk samlingsregering”

 1. 1 Jano

  det tror jag inte att avtalet kommer att hålla , det kommer att bli inbördeskrig för eller senare .
  Dett komme att bli samma son i Libanon när Rafik Hariri blev mördad i Palestina kommer president Abbas att bli mördad det är bara en fråga om tid.

 2. 2 simson

  Israel har erkänt Palestina upprepade gånger. Tom. höken Sharon talade om att han vill se en självständig palestinsk stat vid sidan av Israel.
  Men Hamas har utplånandet av det judiska Israel inskrivet i sina stadgar och bekräftar den åsikten regelbundet så det finns ingen anledning att tvivla på deras hängivenhet i frågan. Det finns inget land som uttrycker sådana tankar om något annat land (med undantag för Irans motsvarande planer för Israel)

 3. Jag kanske var otydlig. Jag menar att Israel inte erkänner Palestina som stat. I och med att dom inte gör det tycker jag inte att det är det minsta konstigt att Hamas inte erkänner Israel. Du påstår iofs att Israel, eller Sharon, erkänner Palestina något jag aldrig hart talas om. Kan du ge mig en någorlunda trovärdig källa? Och då inte att dom kommer erkänna utan att dom har erkänt, komma erkänna på vissa vilkor är knappast samma sak. Likväl så är det inte intressant om dom en gång i tiden erkände Palestina men inte längre gör så (för dom erkände knappast Palestina veckorna innan valet men inte efter att Hamas hade vunnit bara för att Hamas inte erkände dom).

  Och självklart: Ingen tvekan om att Hamas inte är så värst trevliga, dom är skarpladdade nationalister ingen tvekan på det.

  Aftonbladet ledare:
  http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,769084,00.html

  ”För valets segrare Hamas naturligtvis. Organisationen tvingas axla regeringsansvaret i Palestina. En uppgift ingen kan avundas dem. Dessutom måste Hamas ta avstånd från terrorhandlingar och acceptera Israel som en förhandlingspartner.”

  ”Den israeliska regeringen måste, med utrikesministerns ord, ta avstånd från ”våldsanvändning”. Och dessutom erkänna Palestinas rätt att existera.”

  SVD:
  http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_11457860.asp

  ”Därmed, kan man konstatera, skulle Hamas slippa erkänna Israel och Sharon behöver inte heller erkänna Palestina.”

 4. 4 BABABATRA

  MUREN som vi ser pa bilden byggdes upp forst efter 35ar da kom namligen sjalvmordsbombarna o vi later inte dom komma in. SVERIGE har acksa en mur namligen ”SKAMMENS MUR”. Iden tog altsa Israel fran EU o den fungerar helt utmarkt (muren alltsa) Vid skammens mur finns aven vakthundar som bits (de har inte vi).

 5. 5 larsson

  trött på palestinsk bullshit, de vill inte ha fred med Israel, de fick många chanser, ISRAEL ERKÄNNER PALETINERNAS RÄTT för själv ständighet, alla som känner till konflikten närmare vet detta. de som skriver att israel inte eränner palestina håller på sprida propaganda! under 60 år dödade kanske 5000 palestinier i konflikten, under 2 år dödade 200000 i Darfur. skita i palestinier de hade börjat med terror som hotar hela världen idag. de får hur mycket som helst hjälp och pengar men satsar bara på terror. självmordbombning är den enda palestisk ”patent”.

 6. Ge mig ett exempel (med källa) på när Israel har givit Palestina en rimlig lösning till lösning på konflikten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: