Ett gäng nya artiklar från tidningen Arbetaren

01Feb07

overvakning.jpg

Företagen och staten ser dig:

Dina sms, mejl och telefonsamtal ska kunna avlyssnas om regeringen får igenom sitt nya och hårt kritiserade lagförslag. Men redan nu pågår en omfattande övervakning. – De senaste årens utveckling av kontrollåtgärder för tankarna till Östtyskland och den hemliga polisen Stasi, säger kriminologen Janne Flyghed.

Striden om gasen hårdnar:

Det ser ut som Venezuela 2002 en gång till: överklassen slåss på gatorna och fördömer presidenten. 11 januari dog två personer i sammandrabbningar i Cochabamba. I Venezuela handlade det i slutändan om det ”svarta guldet”, oljan – i Bolivia är guldet i gasform.

Kritiker hålls borta från IMF-möte:

Världsbankens och Internationella valutafonden, IMF:s, årsmöten i september ska hållas i Singapore. Myndigheterna har infört mycket hårda restriktioner för att hindra manifestationer i samband med mötet. Därför planerar globaliseringskritiska rörelser att hålla sitt alternativa forum på den närbelägna indonesiska ön Batam istället. Men inte heller dit är de välkomna.

Grundlagen under genuslupp:

Ett genusperspektiv förs in i den pågående grundlagsutredningen. Det är statsvetaren Lenita Freidenvall på Stockholms Universitet som fått uppdraget att göra en analys av könsperspektivet i grundlagens regeringsform.

Obligatorisk a-kassa nästa år:

Regeringen väntas redan i februari eller mars tillsätta en utredning om obligatorisk a-kassa, med sikte på att det ska genomföras under 2008. De tusentals som nu lämnar a-kassan får bara en kortsiktig vinst.

Annonser


No Responses Yet to “Ett gäng nya artiklar från tidningen Arbetaren”

  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: